Cursussen

Cursussen

Wij beschikken over een breed scala aan cursussen op het gebied van geschiedenis, kunstgeschiedenis, filosofie en theologie. Alle lessen worden op een traditionele manier gegeven. Dat wil zeggen: klassikaal, frontaal onderwijs voor kleine groepen cursisten waar ruimte is voor individuele aandacht. De lessen worden uitsluitend verzorgd door gemotiveerde docenten met een academische opleiding.

Revolutie in een Brandersstad

De geschiedenis van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden wordt gekenmerkt door de tegenstelling tussen de prinsgezinde en staatsgezinde regenten.

De Russische Revolutie

Op sociaal, economisch en politiek gebied liep Rusland achter op het Westen.

Ferdinand Domela Nieuwenhuis

De Friese boeren noemden hem Us Verlossor. De Amsterdamse arbeiders aanbaden hem als de nieuwe Christus op aarde.

President Woodrow Wilson

Als militaire supermogendheid wordt de Verenigde Staten van Amerika vaak geassocieerd met macht, corruptie en oorlog.

Inname Den Bosch

De Tachtigjarige Oorlog

In de 16e eeuw maakten de Landen van Herwaerts Over een integraal onderdeel uit van het Spaanse wereldrijk.

De Ontdekkingen

In het jaar 1492 veroverden Isabella van Castilië en Ferdinand van Aragon de stad Granada, het laatste bolwerk van de moslims op het Iberische schiereiland.

De Nederlandse Revolutie

De geschiedenis van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden wordt gekenmerkt door de tegenstelling tussen de prinsgezinde en staatsgezinde regenten.

De Verlichting en de Vrijheid van Meningsuiting

Kunstenaars, wetenschappers, uitvinders, ontdekkingsreizigers en filosofen zijn allen personen die de samenleving een spiegel voorhouden.

De Franse Revolutie

Koning Lodewijk XVI erfde van zijn grootvader een welvarend land, gezegend met een gunstig klimaat, een vruchtbare bodem en een bloeiende handel en industrie.

De Industriële Revolutie

Naast de Agrarische Revolutie (ca. 7000 BC) kan de Industriële Revolutie beschouwd worden als de grootste economische omwenteling in de geschiedenis van de mensheid.

Karl Marx

Alhoewel de Westerse wereld haar welvaart te danken heeft aan de Industriële Revolutie, heeft dit proces ook haar keerzijde gehad.

De Duitse super-hyperinflatie en het wonder van Hjalmar Schacht

Sinds haar bestaan werd de Weimar Republiek (1919-1933) geconfronteerd met een enorme stijging van het algemene prijspeil.